Tuesday, February 11, 2014

Тажната жена (La Llorona) - Joan Baez

Тажната жена

Сите ме викаат:тажната жена„.
Тажна сум - се грижам.
Јас сум како чили пиперче,
јас сум пикантно сладка.

Црна јас. Плачам во себе,
плачам и вчера и денес.
Вчера бев подобро,
а сега ниту сенка не сум.

Велат дека немам тага,
зошто не ме виделе да плачам.
Мртвите не офкаат,
но нивната болка е преголема.

Црна јас, ги исплакав
сините како небо очи,
и животот ќе го дадам,
но не можам да престанам да те сакам.